Onduidelijkheid over aftreden Ilyumzhinov (28/3: update 29/3: update 2 en 3)

Op de website van de wereldschaakbond staat dit bericht:

Volgens Ilyumzhinov zelf is hij echter nog steeds president. ” Ik heb niets getekend en geen ontslag  genomen”,tekent Taas op uit de mond van  de oud-president van de deelrepubliek  Kalmukkië.”Ik vermoed dat de Amerikanen hier de hand in hebben;ik denk dat het een complot is.”” zo meldt NOS Teletekst. Zie ook de oorspronkelijke bron: tass.com/politics/937765

Verder meldt Chess.com dat Nigel Freeman (CEO van de Fide) het aftreden tegenover hun bevestigd heeft, maar dat Berik Balgabaev, persoonlijk assistent van de president, het bericht ontkent.

Binnenkort zal wel duidelijk worden wat er aan de hand is, wij houden u op de hoogte.

Op dinsdag 28 maart een update op de website van de Fide.

Ilyumzhinov tegen Freeman: “Het bericht dat ik zou aftreden is onjuist.”

Freeman tegen Ilyumzhinov: “Na al diverse malen ermee gedreigd te hebben, zei je drie keer “Ik treed af” voordat je de vergadering verliet.”

Ilyumzhinov beweerde vervolgens dat hij verkeerd begrepen was, en bovendien, “Ik heb niets getekend.”

Ook op woensdag 29 maart een update: Een brief van Makropoulos. Hij zegt tegen Ilyumzhinov dat hij niet anderen de schuld moet geven van de situatie die hij zelf veroorzaakt heeft en dat de onjuistheid over zijn aantijgingen aangetoond kan worden door de opnamen van de vergadering.

Derde update: een bericht van ECU-president Azmaiparaschvili.  Hij verklaart dat de Fide doordat Ilymzhinov in Amerika op de zwarte lijst staat in financiële problemen is gekomen. Dit zou de oorzaak zijn dat hij in de vergadering in een emotionele bui aangaf af te treden.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.