Giri laat kans op koppositie in Shenzhen liggen

Anish Giri staat na zes ronden van het schaaktoernooi in Shenzhen (China)  nog steeds op plus één en daarmee op de tweede plaats. Het had zowel beter als slechter kunnen zijn. Tegen Peter Svidler stond hij een gezonde pion voor, en ook al was onze landgenoot in tijdnood, het leek toch dat hij de stelling wel zou moeten winnen. Maar helaas: op een kritiek moment zag hij de winnende voortzetting niet en won Svidler de pion terug, waarna de partij in remise eindigde. Maar in de zesde ronde tegen Michael Adams kwam Giri weer goed weg….

De stand na zes ronden is als volgt:

Tegen Michael Adams speelde Giri al op zet zeven een nieuwe zet. Dat had succes, want wit kwam beter te staan, maar helaas verspeelde hij dat voordeel. Giri wilde zich nog niet bij remise neerleggen en offerde een pion voor wat vage kansen, maar eigenlijk was het gewoon slecht voor wit. Gelukkig durfde Adams niet goed op winst te spelen (of hij zag niet goed hoe) en kon Neerlands beste speler toch weer een halfje aan zijn totaal toevoegen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.