Keuzes. Spassky’s – Pallas Deventer 3.5-4.5

“De verkeerde keuze gemaakt.” Dat was het antwoord van een van mijn teamgenoten toen ik hem vroeg wat er bij hem mis was gegaan die middag. We zaten, zoals meestal na een KNSB-middag, in een restaurant luidruchtig te wezen. Hij zat helemaal aan het andere uiteinde van de tafel, en de pizzeria was donker en rumoerig. Bovendien leek hij niet bepaald geneigd om zijn nederlaag uitgebreid uit de doeken te doen, een gevoel dat we allemaal kennen. Al snel werd onze aandacht afgeleid door andere zaken, zoals een enorme portie roomijs en een geurige sambuca. Kortom, onze conversatie bleef hierbij.

Ook al was het gesprekje kort geweest, toch bleef er iets hangen. De mededeling leek op het eerste gezicht weinig informatief. Is niet elke zet die we doen een keuze? Als je verliest of een gewonnen stelling niet wint, is dat dan niet altijd het gevolg van een of meer slechte beslissingen? Toch wist ik precies wat er bedoeld werd, ook al had ik vrijwel niets van de partij in kwestie meegekregen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.