Dubbelschaak ’97 nog in race om kampioenschap 2D

Op 1 april mochten we thuis aantreden tegen HWP Sas van Gent 2. Op voorhand geen gemakkelijke tegenstander, hoewel we er vorig jaar verrassend ruim van hadden gewonnen, ik meen zelfs met 7,5-0,5. Maar de goden waren ons goedgezind, want Sas van Gent had een heel contingent vaste spelers moeten afstaan aan hun eerste team en kwam bovendien met slechts zeven spelers opdagen. We begonnen dus al met 1-0.

Peter speelde met zijn favoriete kleur zwart op bord 3 tegen Marnix van der Zalm en was volgens mij als een van de eersten klaar. Een Grünfeld met Lb5, eindigde in remise. “Het was niet veel bijzonders”, aldus Peter na afloop.

Job speelde ook met zwart, op bord 1, tegen Simon Provoost. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, maar dat was aan de partij niet te zien. De witspeler leek enigszins planloos te spelen en toen hij dacht op de 22e zet een pionnetje te kunnen snoepen, werd dat genadeloos afgestraft door onze voorman.

Voor het volledige verslag met foto’s en partijen, klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.