Topduel in de provincie

Merijn van Delft

Afgelopen zaterdag won SISSA thuis in Groningen met de kleinst mogelijke cijfers van MuConsult Apeldoorn. Toen ik na een kwartiertje spelen eens goed om me heen keek, bleek dat ik na teamgenoot Arthur van de Oudeweetering de oudste speler was. Ik turfde vijf tieners, tien twintigers en vier dertigers. De grootste talenten uit het noorden en het oosten van Nederland waren achter de borden te vinden, kortom een mooie line-up. SISSA had gemiddeld wel 50 ratingpunten per bord meer. Echt spannend is de wedstrijd nooit geworden, de overwinning had nog wel wat hoger uit kunnen vallen voor SISSA. Vandaar dat ik gewoon even de borden langsga:

  • Bord 1 – Nico Zwirs speelde het begin veel te snel. Hij zat nog in zijn voorbereiding, maar draaide wat zetten om en kwam toen in een perspectiefloos eindspel terecht. Ilja Zaragatski tikte dat vervolgens naar behoren uit.
  • Bord 2 – Stefan Kuipers zag zijn pionnenstructuur in het begin van het middenspel uit elkaar vallen tegen Lucas van Foreest. Het werd uiteindelijk nog een hele zit, maar het dubbele toreneindspel met minuspion bleek niet te houden.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.