Merijn van Delft wint toernooi Hofheim, behaalt GM-norm

Merijn van Delft heeft in Hofheim een ongelooflijke stunt uitgehaald door het plaatselijke toernooi “5. Hofheimer Frühjahrsopen” met 7,5 uit 9 op zijn naam te schrijven. De toernooioverwinning leverde hem naast 850 euro ook nog een GM-norm en bijna 33 ratingpunten op. Hij wist onder andere Misa Pap (2510) en Andrey Zhigalko (2577) te verslaan. Namens Schaaksite gefeliciteerd!

Merijn van Delft, hier nog als toernooidirecteur van het Bataviatoernooi (foto door Lennart Ootes).

1 Comment

  1. Avatar
    Jaap Amesz april 12, 2017

    Gefeliciteerd! En het versterkt nog eens het punt wat wordt gemaakt in de actuele discussie betreffende barrières opwerpen om tot het NK te geraken. Merijn met 2347 rating blijft diverse GM’s voor. Dit zou ook zomaar kunnen gebeuren in een plaatsingstoernooi.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.