NK Jeugd A: verslag ronde 7


Het was een koude Koningsdag met nachtvorst en maxima van maar net in de dubbele cijfers. Het vechtschaak op de borden was daarentegen hartverwarmend. Het einde van het toernooi komt in zicht en dus gaat het erom wie de beste demarrage in de benen heeft. Met nog twee ronden te gaan sprinten Lucas van Foreest, Max Warmerdam en Robby Kevlishvili bij de rest vandaan.

Morgen begint het WK Superbike in Assen. Mogelijk was Geert van Hoorn daardoor geïnspireerd, want hij bracht de Grand Prix-aanval op het bord. Tegenstander Tijmen Hofstra had wel zin in een race. Hij schudde de zetten vlot uit zijn mouw, miste toen iets en werd gelijk matgezet.

Minder snel speelden de toppers. In schildpadtempo brachten Lucas van Foreest en Casper Schoppen hun zetten op het bord. In een Aljechin kreeg Lucas al gauw ruimtevoordeel. In het middenspel won hij een stuk tegen drie pionnen, waarna hij die drie pionnen één voor één terugwon en Casper teleurgesteld de handdoek in de ring gooide. Lees verder…

Foto’s Harry Gielen

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.