Jan Timman bij ‘Ari’ in Rotterdam

Het was afgelopen zaterdag groot schaakfeest bij Café Ari in Rotterdam.  Grootmeester Jan Timman gaf er een simultaan tegen 31 deelnemers waaronder 6 jeugdleden van de bekende schoolschaakvereniging de Klim-Op van Meester Jan Sijbesma. Meester Jan was natuurlijk ook aanwezig. Ook veel oude bekenden waaronder Herman van Bekkum, oud-voorzitter van SO Rotterdam, Arthur Rongen, de huidige voorzitter van SO Rotterdam en Jim Postma die heel vroeger al eens tegen Timman had gespeeld. Hij had speciaal hiervoor een foto uit de oude doos opgezocht, de simultaan was toen in het Radiocafé Rijnmond. Ook Gerard Cox, alias Jaap uit de mooie serie Toen was geluk heel gewoon, wilde wel weer eens een poging wagen. Het gerucht ging dat degene die het eerst zou verliezen nooit meer in Café Ari zou mogen komen. Volgens nog niet bevestigde berichten zou dit de heer Cox zijn. Lachen, gieren, brullen.

 

Bron: foto van website ssv de Klim-Op

De winnaar kreeg een diner voor een of twee personen en bij remise stond er een fles whisky klaar.

Het AD Rotterdam besteedde er afgelopen maandag ruim aandacht aan met een mooi artikel van Priscilla van Agteren gelardeerd met een foto van Frank de Roo. Enkele citaten:

‘Het feit dat Timman ook nog dertig anderen langs moet, geeft deelnemers ruim de tijd hun volgende zet te overdenken. En waar vind je beter advies dan in de kroeg? Spelers delibereren met andere deelnemers, supporters of wie er ook maar de neiging voelt te vertellen wat hij nou zou doen.’

‘Dapper houden de kinderen van de Klim-Op uit Capelle aan den IJssel stand als oudere deelnemers al zijn verslagen. Met een remise kunnen zij een krat Fristi of chocomel in de wacht slepen.’

(Op de site van ssv de Klim-Op een mooi verslag met foto’s.)

Pionoffer

‘Timman heeft haar, de tienjarige Dana Verheij, beetgenomen met een pionoffer. Na een verkeerde zet kan ook de achtjarige Joep Westerhof niet meer winnen. De prijzen gaan aan zijn neus voorbij.’

“Geeft niks. Chocomel kan je ook gewoon bij de supermarkt kopen.”

Good old Jim Postma

Jim Postma verzorgde publicaties in de Havenloods en in Rotterdam Vandaag en Morgen. Met veel foto’s en leuke anekdotes.

Resultaat Timman

Timman verloor geen partij en van de 31 partijen speelde hij 11 remises.

Maandagavond schaakavond in Café Ari

Iedere maandagavond kan er worden geschaakt in Café Ari. Zie hiervoor ook het eerder gepubliceerde artikel op deze site.

Nog een Timman in het nieuws

Afgelopen zaterdag was er nog een Timman in het nieuws, Dehlia Timman. Dehlia is de dochter van de schaakgrootmeester en Ilse-Marie Dorff. En de zus van Arthur Timman. Ze werd in 1979 geboren tijdens het Hoogovens schaaktoernooi (het huidige Tata steel Chess toernooi), waar haar vader één van de deelnemers was. Zij heeft grote politieke ambities en wil voor D66 lijsttrekker worden in Amsterdam. Momenteel is zij D66-raadslid met onderwijs, jeugdzorg en diversiteit in haar portefeuille. In Trouw een openhartig interview over haar levenslessen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.