Ternauwernood handhaving voor Dubbelschaak in 2de klasse KNSB

Geachte lezer, voor U ligt alweer het laatste verslag van seizoen 2016-2017. Het eerste team heeft zich keurig aan de doelstelling van ‘handhaving’ gehouden met een prachtige derde plek in klasse 2D van de landelijke competitie. Maar daarvoor moest men nog wel even wat bokken schieten in de laatste ronde om de dreigende promotie te ontlopen! Maar zoals U gewend bent van dit top team is men daarin ook weer goed geslaagd.

De ware helden van gisteren waren dan toch wel Peter, Guido, Martien en Michel. Deze heren wisten de meest foute zetten te vinden en hebben verblijf in klasse 2D veilig gesteld. Extra hulde verdienen Guido en Michel. Guido niet alleen vanwege zijn bewuste stukoffer zonder compensatie maar vooral vanwege het feit dat zijn tegenstander zich taai verzette tegen het winnen van de partij door pardoes het stuk weer terug te geven, vals spel Alik! Guido kromde zijn rug nog eens en verloor achtereenvolgens zijn loperpaar en een kwaliteit waardoor Alik geen andere keus had dan de felicitatie van Guido in ontvangst te nemen.

Hoe dit nu precies ging? En hoe het op de andere borden verliep, dat kunt u hier lezen.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.