NIC Schoonheidsprijs ronde 9: Peng blijft gaan

Peng naast auteur Boel (foto Harry Gielen)

Waar En Passant het aan het eind van dit seizoen nadrukkelijk liet afweten, bleef één teamlid standhouden: Peng Zhaoqin. Zij won in de slotronde een zeer originele partij van de sterke grootmeester Dimitri Reinderman – zo’n beetje het enige lichtpuntje in de wedstrijd van de titelverdediger tegen Pathena Rotterdam. Het leverde Peng de schoonheidsprijs op. New In Chess beloonde haar moed met het boek ‘Chess for Hawks’ van Cyrus Lakdawala.

Ondanks de zwartkleur trok Peng flink van leer tegen haar grootmeesterlijke opponent met een heel interessant, mogelijk geïmproviseerd nieuwtje op zet 11. Ook de vaste hand waarmee ze de partij hierna naar winst voerde oogstte de bewondering van juryleden Hans Ree en Herman Grooten. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.