Bekerfinale in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde staat op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) in het teken van de schaaksport. Centraal staat het gemeentehuis aan de Varsseveldseweg, waar dan de landelijke bekerfinale wordt gespeeld. De organisatie is in handen van de Lichtenvoordense schaakclub Rokade.
De bekerfinale, gespeeld door vier teams, zorgt ervoor dat nationaal bekende schakers naar Lichtenvoorde komen. Onder hen zijn grootmeesters Sergej Tiviakov en Loek van Wely. Tiviakov speelt voor Groninger Combinatie, Van Wely voor Kennemer Combinatie. De andere twee finalisten zijn Apeldoorn en Stukkenjagers uit Tilburg. De teams spelen twee ronden: om 10.00 uur ‘s morgens en om 14.30 uur ‘s middags. Daarnaast zal oud-schaker en tv-personality Hans Böhm voor het gemeentehuis tegen jeugdspelers schaken.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.