Grandmaster Insides, Maxim Dlugy

 

Als een uitgever informatie geeft over zijn boek, weet je al dat het een lovend verhaal zal zijn. De slager die zijn eigen vlees keurt, luidt het gezegde. Bij dit boek is onze recensent Franck Steenbekkers echter enthousiaster dan de uitgever.

Eerst maar het verhaal op de site van New in Chess. Dat is niet de uitgever, wel een van de verkopers.

 

 

New in Chess

‘Grandmaster Insides’ takes you into the inner world of Maxim Dlugy, as he recounts and analyses what a young player went through to become a champion and what areas of development are important for self-improvement as a chess player.

As the highest rated player in the world in the age group of 15 and until he became World Junior Champion at 20, Maxim has an ideal vantage point from which to recount the exploits of a talented young player. He became the highest rated blitz player in the world, won numerous International tournaments and even tied for 1-4th place in the first World Rapid Championship in Mazatlan, while missing becoming a World Championship Candidate.

Dlugy covers important topics: preparation for your opponent, match play and the search for the objective truth in chess, taking the examples from his own career.

His games and interaction with World Chess Champions will give the reader a deeper look at some of the best players in history such as Tal, Smyslov, Karpov, Kasparov, Kramnik and even Carlsen.

Maxim Dlugy is a former US Junior Champion, World Junior Champion, 2 times National Open Champion, 2 times World Open champion, and a former president of the US Chess Federation. He has helped prepare both Garry Kasparov and Anatoly Karpov for major international events (including World Chess Championship Matches), has an opening variation named after him and many young students in the top 50 lists in the US. His shows on ICC and chess.com have attracted a large audience as he explains his thought during the games.

 

Franck Steenbekkers

Dit boek is een must buy! Hoewel het jaar nog niet eens halverwege is, moet het raar lopen wil dit boek niet de prijs voor ‘het beste schaakboek 2017’ krijgen.

Korte Inhoud beschrijving: In het boek beschrijft Maxim Dlugy de weg die hij doorlopen heeft van getalenteerde jeugdspeler naar een sterke grootmeester. Hij vertelt in dit boek hoe en op welke manier hij zichzelf verbeterd heeft, zijn echte leerproces. Ook is er (het hoogtepunt van het boek!) een uitvoerig hoofdstuk over contacten en partijen met de giganten van ons mooie spel zoals Kasparov, Anand, Tal, Smyslov, Spassky, Kramnik, Karpov en Carlsen

 

Andere hoogtepunten zijn in mijn ogen:

* Een hoofdstuk waar Dlugy de voor- en nadelen beschrijft van het snelschaken.

* Ook een hoofdstuk over hoe bestudeer je de opening (met daarin een uitvoerige gedetailleerde analyse van de 5.Da4 variant van het Dame Indisch met g3-La6).

* Een ander niet te missen hoofdstuk is dat over zijn beslissende partijen!

 

Conclusie:

Het is een geweldig verslavend boek waarbij het je eenvoudigweg niet zal lukken om het boek opzij te leggen als je eraan begonnen bent. De analyses in het boek zijn van goede kwaliteit en het niveau hiervan is hoog.

In tegenstelling tot eerdere boeken van deze uitgeverij ook een mooie vormgeving! Een goede verhouding tussen tekst en schaaktechnische varianten. Ook worden veel zaken verteld in het boek die ik niet wist zoals zijn samenwerking met Kasparov en Karpov.

Kortom een must buy!

 

Grandmaster Insides, Maxim Dlugy

Uitgeverij Thinkers Publishing

 

Meer informatie en bestelmogelijkheden:

New in Chess

De Beste Zet

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.