Anish Giri snelschaakt tegen Wesley So vanavond

Anish Giri, de huidige nummer negen van de wereld, neemt het vanavond op tegen de mondiale nummer twee, Wesley So als onderdeel van Chess.com’s Speed Chess Championship. De drie uur durende online match begint om 19.00 uur Nederlandse tijd.

De wedstrijd wordt gespeeld op de Chess.com live server en kan worden gevolgd, met commentaar, op www.chess.com/tv.

Giri-So is de derde tweekamp in the eerste ronde van Chess.com’s Speed Chess Championship. Gisteren versloeg de Rus Sergey Karjakin op indrukwekkende wijze een van de qualifiers, GM Georg Meier uit Duitsland. Eerder al had Hikaru Nakamura, een van de topfavorieten, Sergey Grigoriants geëlimineerd.

Later dit jaar komen onder anderen Magnus Carlsen, Levon Aronian en Maxime Vachier-Lagrave in actie.

Elke Speed Chess match bestaat uit drie onderdelen: 90 minuten 5+2 snelschaak, 60 minuten 3+2 snelschaak en 30 minutes 1+1 bullet. Aan het eind van elk onderdeel wordt steeds één Chess960- (Fischerrandom-) partij gespeeld.

In deze eerste ronde gaat duizend dollar naar de winnaar. Nog eens duizend dollar wordt procentueel verdeeld tussen de winnaar en de verliezer op basis van de score.

Het totale prijzengeld van Chess.com’s Speed Chess Championship is $50,000. Meer informatie is hier te vinden:

www.chess.com/article/view/2017-speed-chess-championship-information

Voorbeschouwing Giri-So (ook Engels):

www.chess.com/news/view/giri-so-to-face-off-thursday-in-speed-chess-match-7509

1 Reactie

  1. Avatar
    Jaap Amesz 27 mei 2017

    Voordat So de wereldkampioen ontmoet, moet Magnus eerst nog maar zien te winnen van een relatief onbekende GM die zich geplaatst heeft om het tegen Magnus op te mogen nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.