9 – 11 juni: 43e Open Kampioenschap van Utrecht

In het tweede weekend van juni vindt het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) plaats.
Dit weekendtoernooi wordt al voor de 43e keer door SV Paul Keres georganiseerd en biedt altijd een combinatie van gezelligheid en spanning.

 

Dit jaar wordt het OKU gesponsord door Zorgverzekeraar DSW en ondersteund door onder meer de Landelijke Belangenvereniging (LBV), Wout van Veen Advocaten, New In Chess en DGT Projects. Het OKU wordt opnieuw gespeeld in het Utrechts Stedelijk Gymnasium, centraal gelegen en goed bereikbaar. Alle ingredienten zijn aanwezig om er weer een prachtig spektakel van te maken.

In de A-groep (>1850) zien we inmiddels 5 grootmeesters: de Hongaarse broers Csaba en Joszef Horvath, vaste deelnemer Bogdan Lalic, veelvoudig dameskampioene Zhaoqin Peng en de jonge Bosschenaar Twan Burg. Het grote Utrechtse talent Casper Schoppen is echter vastberaden roet in het eten te gooien, net als PK-kopman Hugo ten Hertog en de Indiase meester Krishna. Het is overigens goed mogelijk dat er nog diverse andere Indiase spelers aansluiten.

De B-groep (1500-1900) trekt altijd een heel divers veld, waaronder veel spelers van lokale verenigingen.

Omdat het OKU gecombineerd wordt met het SGS-kampioenschap is dat ook niet gek. Verder hebben we dit jaar voor het eerst teamprijzen: een viertal van dezelfde vereniging maakt kans op klokken van DGT Projects! De C-groep (<1550) is een mix van routine en heel jong talent. Verder hebben we dit jaar voor het eerst vierkampen: wie zes rondes te gek vindt, kan op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag een partij spelen.

Zoals altijd worden 16 partijen live uitgezonden. Deze partijen kunnen thuis gevolgd worden, maar ook aan de goed voorziene bar. De beste, spectaculairste en leukste partijen worden beloond met prijzen van onder meer New In Chess. Wie tijdens het toernooi zijn spel wil bijspijkeren, kan terecht bij stands van Schaakboek.nl en De Beste Zet, van het net getrouwde stel Erika Sziva en Robert Klomp. Ook de schaaktafels van Hans Buikema krijgen weer een prominente plek.

Alle reden dus om het OKU te bezoeken, als speler, invaller of bezoeker! Op de toernooisite is alle informatie te vinden. Vragen staat vrij via oku@paulkeres.nl (Jan Jaap Janse).

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.