NK Schaken 2017: Jorden van Foreest en Anne Haast verdedigen titels

Het Nederlands Kampioenschap Schaken 2017 wordt van maandag 26 juni tot en met zondag 2 juli in Amsterdam gespeeld.  De speellocatie is ‘de Tolhuistuin’ dat tegenover het Centraal Station aan het IJ ligt.

Deloitte zal voor de eerste keer als hoofdsponsor optreden. CEO Peter Bommel: “Schaken bevat veel aspecten waarin Deloitte zich herkent. Elementen als strategisch denken, goed voorbereiden, doorzettingsvermogen en slagvaardigheid heb je zowel nodig om succesvol te zijn als medewerker van Deloitte en als schaker.”

Marleen van Amerongen, voorzitter Koninklijke Nederlandse Schaakbond:

“We zijn ontzettend blij dat Deloitte ons Nederlands Kampioenschap Schaken omarmt. Vooral omdat we de overtuiging hebben dat we dezelfde waarden delen. Deloitte staat voor innovatie en wil impact hebben op de maatschappij. De ambitie van de schaakbond  is om impact te maken in deze snelle veranderende samenleving. In het verbinden van mensen, het verrijken van het brein en vooral verankeren van kritisch en strategisch leren denken. Zo helpen we de maatschappij bij innovatie en het voorbereiden op de toekomst. En dat is broodnodig.”

Zowel in het Deloitte NK Schaken (lees mannen) als het Deloitte NK Schaken Vrouwen wordt in een achtkamp om de titel gestreden. De jongste deelnemer bij de mannen is titelverdediger Jorden van Foreest (18 jaar). Hij mag zware concurrentie verwachten van de meervoudig oud-kampioenen Ivan Sokolov en Loek van Wely. Bij het Deloitte NK Vrouwen verdedigt drievoudig kampioene Anne Haast haar titel. Om de vierde keer de titel in de wacht te slepen zal ze in ieder geval met zestienvoudig kampioene Zhaoqin Peng, oud-kampioene Tea Lanchava en het 17-jarig talent Anna- Maja Kazarian moeten afrekenen.

De eerste vijf ronden starten om 14.30 uur zodat geïnteresseerden na hun werk kunnen komen kijken. De twee laatste ronden (in het weekend) starten om 12.00 uur.
Meer informatie over het Deloitte NK Schaken is te vinden op www.nkschaken.nl/

Festival Schaken en Cultuur

Ook dit jaar is er het Festival Schaken en Cultuur, waar op twee momenten goed schakende kunstenaars aan bod komen.

Tijdens de opening op zondag 25 juni, waar ook de loting verricht zal worden, zal een ensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest werk van componist én schaakmeester Sergej Prokofiev ten gehore brengen. Grootmeester en klassieke muziek kenner Genna Sosonko zal een inleiding verzorgen.

Op zaterdag 1 juli speelt toneelgroep Barreland/Discordia het stuk ‘Ideën’ van Multatuli. Multatuli heeft een groot deel van zijn leven aan schaken gewijd.

Op maandag 26 juni is de televisiepremière van de documentaire ‘De Stelling Van Foreest, een schaakfamilie’. Documentairemaker Thomas Doebele volgde de regerend kampioen van Nederland de afgelopen 2 jaar op de voet. In de documentaire is onder andere ruim aandacht voor het NK 2016 waar de jonge Groninger doorbrak en bekend werd bij het grote publiek. De uitzending zal in een grote zaal vertoond worden.  

Ook het Festival Schaken en Cultuur wordt gesteund door Deloitte.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.