Zondag 4 juni: Delfts Kroeglopertoernooi

Informatie

Tijdens het pinksterweekend (zondag 4 juni 2017) organiseert de Delftsche SchaakClub, in samenwerking met de Delftse horeca wederom het Delfts Kroeglopertoernooi. Een middag lang word je onder het genot van een biertje (of een ander drankje) en een schaakbord het centrum van Delft ingestuurd.

Het kroeglopertoernooi gaat alweer zijn veertiende editie beleven, en na het succes van de dertien voorgaande edities (99 koppels afgelopen jaar) hopen we op een wederom geweldig toernooi.

Het centrum van Delft is en blijft een geweldige locatie voor een kroegen­schaak­toernooi. Het historische centrum is vrijwel intact, en daar­door uiter­mate sfeervol. En niet onbelangrijk: het zit vol met kroegjes, restau­rantjes en cafeetjes. De Beestenmarkt met haar gezellige cafeetjes is alom bekend, maar ook in de rest van het sfeervolle centrum zijn vele cafeetjes en kroegen te vinden. En in het compacte centrum allemaal op loopafstand, dus wat wil je nog meer?

Wederom dient het speellokaal van DSC, dat aan de zuidkant van het centrum ligt, als start- en eindpunt. Hier vandaan word je op pad gestuurd richting het centrum. Zeven rondes mag je proberen samen met je partner het andere team te verslaan. Er wordt gespeeld met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. Tijd genoeg dus om nog even met een biertje na te praten aan de bar.

Prijzen
Uiteraard zijn de sfeer en de gezelligheid de belang­rijkste ingrediënten voor dit toernooi. Maar er zijn ook aardige prijzen te winnen. Het koppel dat op de eerste plaats eindigt verdient een fraaie trofee met een bijbehorend geld­bedrag. Ook voor de plaatsen twee tot en met vijf zijn er prijzen. Maar daar houdt het niet mee op. Ieder koppel dat op een priemgetal eindigt kan ook een prijs tegemoet zien.

Tijdschema
Het tijdschema van het kroeglopertoernooi ziet er dit jaar als volgt uit:

 • 11:00-11:30 Aanmelden
 • 11:40-11:50 Opening
 • 12:00-13:00 Ronde 1
 • 13:00-14:00 Ronde 2
 • 14:00-14:30 Lunchpauze
 • 14:30-15:30 Ronde 3
 • 15:30-16:30 Ronde 4
 • 16:30-17:30 Ronde 5
 • 17:30-18:30 Ronde 6
 • 18:30-19:30 Ronde 7
 • 19:45-20:00 Prijsuitreiking
 • vanaf 20:00 Warm Buffet

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.