Chess-Chopin project 2017

Op 17 juni a.s. is er van 11.00 tot 12.00 uur een bijzondere ontmoeting op het Domplein te Utrecht met een simultaanpartij door Hans Böhm en enkele nocturnes op het carillon van de Dom door de Poolse beiaardier Margosia Fiebig.

Deelname op volgorde van binnenkomst. Is een partij afgelopen, kan een nieuwe deelnemer aan een bord plaats nemen.

De winnaar van een partij mag de mooie massief houten en nieuwe Ikea-tafel waarop precies een wedstrijdbord past mee naar huis nemen. Bij meerdere winnaars wordt er geloot. Ook wijst Hans Böhm om 12.00 uur de meest veelbelovende schaker aan. Hij of zij mag ook een tafel mee naar huis nemen (winkelwaarde 79 euro).

Voor verdere inlichtingen: Kees Buskes, 030-2944449 of bezoek@hetspeeltdichtbij.nl

Het Chess-Chopin project gaat uit van het kunsthuis DAKB-huis in Utrecht (Balijelaan 95) dat op 22 april 2014 officieel werd geopend door wethouder Gilbert Isabella met muziek van het wereldberoemd Fine Arts Quartet en de Russische pianiste Anastasia Injushina. Zij speelden o.a. Der Tod und das Mädchen van Schubert en het pianokwintet van Dvorak. 

Het huis biedt de mogelijkheid van kamerconcerten en verhuur van kamers aan muziekstudenten tegen een bodemprijs. Na het overlijden van de eigenaar wordt het huis geschonken als kunsthuis aan de gemeenschap en beheerd door een stichting. Het idee is ontstaan na het overlijden van Dini Adams, vrouw van Kees Buskes, die een warm supporter van de kunst was.

Het Chess-Chopin project 2017 (gestart op 14 februari jongstleden door burgemeester Jan van Zanen met medewerking van Hans Böhm en pianiste Linke Lever) behelst 49 ontmoetingen waarbij er een of meer Nocturnes van Chopin worden gespeeld (op piano, viool, harp, enzovoort) en er ook tegelijkertijd kan worden geschaakt. Wanneer een schaker zich aandient, wordt er ook een musicus bij gezocht (of omgekeerd) en wordt er wat publiek uitgenodigd. De ontmoetingsdatum wordt dan vastgesteld! Uiteraard kunnen ook meerdere schakers zich voor een ontmoeting aanmelden! De meeste ontmoetingen met als ondertitel “Zet ontmoeten aan het denken” worden in het DAKB-huis, Balijelaan 95 Utrecht, gehouden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.