Titels NK BO Middenbouw naar Wassenaar, Almere en Haarlem

Winnaar bij de grote teams Nutsschool Wassenaar (foto EvB)

Op zaterdag 10 juni werd voor de 4e keer het NK Schaken voor schoolteams basisonderwijs voor de middenbouw (groepen 3-5) georganiseerd. De plaats van handeling was voor de tweede keer het NSG Groenewoud in Nijmegen. 275 deelnemers afkomstig van 26 scholen speelden een spannend kampioenschap. Kampioen werden de teams van  Nutsschool Wassenaar (grote teams), IPS Almere (middelgrote teams en De Ark Haarlem (kleine teams).
Er werd gespeeld in 11 individuele groepen (3x groep 3, 3x groep 4 en 5x groep 5). Alle kinderen scoorden zowel punten voor henzelf als voor hun schoolteam (via het 1-2-3 scoresysteem). Er werden 3 teamklassementen bijgehouden, met de beste 5 resultaten voor het klassement kleine teams, beste 10 voor het klassement middelgrote teams en beste 15 voor de grote teams.

Grote teams (15-20 spelers):
1. Nutsschool Wassenaar, 242 punten
2. De Spits Utrecht, 238 punten
3. Het Talent Lent, 230 punten

De Nutsschool Wassenaar was ook al kampioen in 2015 en 2016. Ze zeggen dat hun succes te danken is aan het feit dat ze zo vroeg beginnen met schaakles (groep 3) en daardoor steeds in ervaring op de concurrentie voorliggen. In ronde 6 stonden De Spits en de Nutsschool nog gelijk, maar in de laatste ronde liep de Nuts toch nog 4 puntjes uit. KNSB-bestuurslid Frank Lommers reikte de prijzen uit aan de dolenthousiaste winnaars. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.