Vliegensvlug spel door HMC’ers in Tilburg

Afgelopen zaterdag was het NK Lightning in het Willem II-stadion (Tilburg). In 43 partijen van 2 minuten p.p.p.p. wisten Thomas Mollema (27 punten), Robin Swinkels (26 punten), Niels Ondersteijn (25 punten), Rob Schoorl (22 punten), Sjoerd van Roon (21,5 punt) en Chiel Koster (20 punten) de strijd tegen de klok en hun tegenstanders tot een goed einde te brengen.

Eerst waren er 4 voorrondes met 8 personen per poule. Per poule speelde je tegen alle tegenstanders 1 keer, dus na de voorrondes hadden we al 28 voorrondes achter de rug. In de finalegroep speelde je een enkelrondige zestienkamp. Robin en Rob plaatsten zich moeiteloos voor finalegroep 1. Meer moeite kostte dat Niels, die kwam met de hakken over de sloot (met 18 punten) in finalegroep 1. Thomas had ook 18 punten, maar had in iets minder zware poules gezeten dan Niels en kwam dus in finalegroep 2. Chiel kwam in finalegroep 4 en Sjoerd in finalegroep 5.

In finalegroep 1 zaten, naast onze mannen, spelers als Hing Ting Lai(tning), Manuel Bosboom, Thomas Beerdsen en jeugdkampioen Robby Kevlishvili. Niels haalde een keurige 7 uit 15, geen verassing natuurlijk dat Niels zo goed was op het einde van de dag. Hij is niet voor niets wereldrecordhouder marathon-lightningschaak.

Dit keer helaas geen 503 punten voor Niels

Robin Swinkels scoorde flink onder zijn blitz-rating met 6,5 uit 15. Rob wist zijn vorm van de voorrondes niet vast te houden en eindigde met 3,5 uit 15 onderaan. Lees verder…

Foto door René Olthof

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.