Bertholee blijft beste SCHafeltennisser

 Rob Bertholee is opnieuw winnaar geworden van het NK SCHafeltennis. Dat is tafeltennissen en schaken in één klassement.

Twee snelschaakpartijen om 2 punten per partij en vier games tot 11 bij het tafeltennissen. In Utrecht haalde Rob in 7 ronden 47 van de 56 mogelijke punten.

Daarmee werd hij voor de achtste keer kampioen. Alleen Bram van den Berg en de Hongaar Tibor Karolyi onderbraken Robs zegereeks in het verleden.

Winnaar en wisselbeker

Strijd om het zilver tussen Ankit en Midas

Tweede werd Midas Ratsma (37), die in de slotronde debutant Ankit Majdi met 5-3 versloeg en hem daarmee op de valreep voorbijstak. Ankit bleef steken op 36 punten en eindigde daarmee ongedeeld derde. Onder de deelnemers waren dit jaar weer flink wat spelers met een KNSB-rating boven de 2200: IGM Robin Swinkels, Fred Slingerland, Max Warmerdam, Guus Bollen en Tjark Vos. Veelvoudig deelnemer Loek van Wely moest afzeggen vanwege een jetlag.

De speler die het meeste punten haalde bij het schaken was trouwens heel iemand anders. Evert Luuk Rademakers van SV Wageningen scoorde 27 punten en hoefde slechts één remise af te staan. Dat was 1 puntje beter dan Swinkels en twee dan Max Warmerdam.

Iets soortgelijks bij het tafeltennissen. Daar bereikte Martijn van der Heide als enige de optimale score van 28 uit 28. Hoogvlieger Dicky de Jong verloor één game en kwam dus op 27 uit. Hij werd in het eindklassement vierde.

Overall de beste jeugdspeler was Ankit, maar omdat hij al op het podium stond ging de geldprijs naar Simon van Eek, die zijn punten vooral met tafeltennissen binnen sleepte.

Dit NK werd voor de 10e keer georganiseerd door Simon Gribling, dit keer bij UTTC.

‘Het was weer een topdag, beetje warm in de zaal en in de kantine (waar we schaakten), maar hoog niveau.

Een derde van de deelnemers had een schaakrating boven 2000. 40% van de deelnemers speelde tafeltenniscompetitie in de 2e klasse of hoger. Mooie spannende potten gezien en gespeeld’.

Na tien jaar vindt Simon het welletjes en geeft het stokje over. ‘Volgend jaar in Zoetermeer (en dan georganiseerd door Norbert Harmanus)’. Er zijn in het land meer SCHafeltenniswedstrijden. In Wageningen en medio december ieder jaar in Katwijk (ZH).

 Ankit Majdi weer terug in de schaakarena 

Bertholee ontvangt de service van De Niet 
Bertholee stelt eindzege veilig tegen De Niet 
Beste tafeltennisser Martijn van der Heide
Brons voor Ankit

De enige echte IGM
De SCHafeltenniskampioen 2017
Dicky de Jong vermaakt zich als altijd prima
Fred Slingerland

Robin Swinkels en Guus Bollen

Foto’s René Olthof

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.