Nova 2017: Rondebulletin 1: Geen verrassingen in de top

Het aantal deelnemers blijft steken op 170, tien minder dan het maximum. Dat valt een beetje tegen voor de organisatoren, want bij de inschrijving was het toernooi vol. Er was een aantal afzeggingen op het laatste moment en erger nog, zes spelers komen zonder enig bericht domweg niet opdagen. Dat zorgt voor problemen bij de indeling en ontneemt inschrijvers op een reservelijst de kans om alsnog te spelen. Gevalletjes voor een zwarte lijst?!

Maar er blijft genoeg te genieten over. In de eerste ronde worden de cracks gekoppeld aan hen die net onder de lijn vallen bij het doormidden delen van het veld op rating. Dé kans voor een speler met een rating rond 2050 om in de eerste ronde de degens te kruisen met een topper. De jonge Haarlemmer Edwyn Mesman bijvoorbeeld deed het recent heel goed in open toernooien en kwam met wit tegen Matthew Sadler heel behoorlijk uit de opening. Rond zet twintig werd het echt spannend, maar Edwyn leverde drie iets mindere zetten af en werd er meteen ongenadig afgezet. Bij Enno Noordhoff hetzelfde verhaal: hij had tegen de Aljechin van Roeland Pruijssers lang goed spel, maar ook hij liet rond zet twintig wat steken vallen en werd daarvoor afgestraft. Jan Werle had toen al gewonnen: hij ging tegen het Hollands van Richard Frans als een mes door de boter. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.