Nog twee weken tot het  Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschap

Maandag 7 augustus start in Borne het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK). Sporthal ’t Wooldrik wordt al weer voor de zevende keer omgetoverd tot een echt schaakcentrum. Tot en met zaterdag 12 augustus strijden jongens en meisjes in acht verschillende leeftijdscategorieën om de titel. Het ONJK is met ongeveer 300 deelnemers  één van de grootste en leukste jeugdtoernooien van (West-) Europa.

Dit jaar is het deelnemersveld erg sterk, waardoor het een spannende strijd beloofd te worden. Wil je ook mee doen? Meld je dan aan via onze website www.onjk.nl.
Naast de fanatieke strijd om de titels, is het vooral ook een gezellig toernooi. Dus iedereen die kan schaken is welkom! Natuurlijk is er ook een recreatieruimte waar iedereen zelf een potje kan schaken, lekker kan rondneuzen in een winkel met schaakspullen of andere wedstrijden kan volgen via digitale live borden. Hier staan bijvoorbeeld ook twee tafeltennistafels, zodat iedereen zijn of haar energie kwijt kan. Verder organiseert de Bornse Voetbalvereniging BVV  op donderdagmiddag een voetbaltoernooi, kunnen de deelnemers lekker een duik nemen in het naastgelegen zwembad of een bezoekje brengen aan Kids City.

Het toernooi is uiteraard ook toegankelijk voor publiek. Het is niet alleen mogelijk om een kijkje te nemen in de speelzalen, maar ook om de belangrijkste partijen live op een groot scherm te volgen in de recreatieruimte. Hier is ook de mogelijkheid om zelf een potje te schaken.

Over het toernooi

Het toernooi wordt al weer voor de 43ste keer in Nederland georganiseerd, waarvan 26 keer in Twente. De gemeente Borne en het adviserende platform de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport) steunen het toernooi door de zaal ter beschikking te stellen.

Het toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de KNSB en ook zij hebben er hun goedkeuring aan gegeven.

Voor meer informatie: www.ONJK.nl of door contact op te nemen met Daan Stam (bestuurslid Stichting Caïssa) op webmaster@onjk.nl of 06-48698985

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.