Korte nabeschouwing van het 33e Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen.

Derde keer goede keer voor de tweevoudige wereldkampioen bij de senioren Vladimir Okhotnik. Hij nam reeds twee keer deel : in 2013 maar toen won de oppermachtige plaatselijke ster Tanguy Ringoir en in 2014 won Alexander Dgebuadze.
Vladimir deelt weliswaar de eerste plaats met gewezen Belgisch kampioen Geert Van der Stricht maar hij ontvangt de Geraardsbergse Manneken-Pis (ouder dan de wereldberoemde van Brussel) , de trofee van de winnaar op scheidinspunten. Met vijf eerste plaatsen springt Geert nu Tanguy voorbij.
Na zijn ongedeelde eerste plaats in 2003 probeerde Manuel Bosboom nog eens een gooi naar de zege te doen maar hij werd derde. Zijn clubmaat uit Zaandam Hein Middelhoven behaalde een mooie vierde plaats. Mark Clijsen werd met zijn zevende plaats de eerste Stukkenjager.
Noteren we nog dat de Nederlandse Peggy Van Amerongen eerste vrouw werd en dat de teamprijs naar de Gentse KGSRL ging, nipt vóór de ZCS Saende uit Zaandam.
De zomerblitz werd gewonnen door IM Nicola Capone, die speciaal daarvoor kwam , vóór blitzspecialist Manuel Bosboom en Vladimir Okhotnik.
Met 124 deelnemers onder wie 26 trouwe Nederlanders werd het 33e Open opnieuw een succes. En zoals elk jaar viel het weer mee… We mochten opnieuw buiten zitten voor de barbecue en het kaasbuffet.
Uitslagen, partijen en live vind je hier madcuzbad.com/
De website van de club VPTD users.skynet.be/vptd/
Het 34e Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen zal plaatshebben van zaterdag 11 augustus tot en met woensdag 15 augustus 2018.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.