Haarlemse Meester Thomas Willemze verdedigt titel bij 3e Haarlemse Meesters schaaktoernooi

Van 21 tot en met 29 oktober wordt het Haarlemse Meesters schaaktoernooi gespeeld. Opnieuw met een tienkamp voor Internationaal Meesters en een Open toernooi waarin 9 ronden wordt gestreden om de eerste prijs van €750,- én promotie naar de Meestergroep 2018.

Het Meestergilde bestaat uit titelverdediger Thomas Willemze, Albert Blees en de in Amsterdam woonachtige en zeer bekende Israëliër Yochanan Afek. De laatste won vorig jaar het Open toernooi en verdiende promotie naar de Meestergroep. Albert Blees behoorde jaren tot de Nederlandse top en heeft meermaals deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap.

Bij deze editie verdedigen de FIDE-meesters Jaap de Jager en Babak Tondivar de kleuren van de organiserende vereniging HWP Haarlem. Jaap is al jaren de kopman, Babak komt dit jaar voor het eerst uit voor HWP Haarlem.

De vrouwelijke inbreng komt van Hanna Marie Klek uit Duitsland. 22 Jaar jong en al eens Duits dameskampioene en deelnemer aan de Olympiade. De andere dame in het veld is Mariska de Mie. Lokaal zeer bekend, want ze speelde lang voor Kennemer Combinatie uit Haarlem. De geboren Zaanse is meisjeskampioene van Nederland geweest en eindigde bij naar debuut tweede bij het dames NK.

De andere buitenlandse inbreng is afkomstig uit België en Finland. Roel Hamblok uit het net over de grens gelegen Neerpelt hoopt natuurlijk op een IM-norm. Ook de jongste deelnemer in het veld, Toivo Keinänen (2002), zal op jacht gaan naar een norm en meer ervaring in een internationaal veld. Ongeacht zijn resultaat in Haarlem gaan we vast nog veel horen van dit talent.

Tenslotte maakt Michiel Bosman het tiental compleet. Deze geboren Haarlemmer heeft al drie IM-normen en een Elorating die boven de 2400 uitkomt. Helaas zijn zijn normen over te weinig partijen behaald en heeft hij nog een norm nodig. Op papier moet hij in de top 3 eindigen, dus wie weet haalt hij zijn Meestertitel in Haarlem.

Naast de Meestertienkamp staat er een Open toernooi op  het programma. In de A-groep staat behalve een eerste prijs van €750,- promotie naar de Meestertienkamp op het spel.
Het Open toernooi staat open voor schakers van elk niveau. Er wordt in twee groepen gespeeld, zodat altijd tegen een tegenstander van enigszins gelijk niveau wordt gespeeld.

Het toernooi wordt gespeeld in de aula van het Stedelijk Gymnasium, ingang Jacobijnestraat.
De partijen beginnen om 13.00 uur, behalve op zondag 29 oktober. Dan starten we om 11.00 uur.
De partijen zijn te volgen via de toernooiwebsite: www.haarlemse-meesters.nl

Het complete deelnemersveld van de IM-tienkamp:

FM Jaap de Jager 2423 Ned HWP Haarlem
IM Thomas Willemze 2416 Ned BSG Bussum
FM Michiel Bosman 2402 Ned LSG Leiden
IM Albert Blees 2374 Ned Pathena Rotterdam
Hanna Marie Klek 2363 Ger SC Erlangen
FM Roel Hamblok 2305 Bel DJC Stein
FM Toivo Keinänen 2297 Fin Matinkylän Shakkikerho
FM Babak Tondivar 2275 Ned HWP Haarlem
IM Yochanan Afek 2266 Isr Wageningen
WFM Mariska de Mie 2241 Ned Caissa Amsterdam

Meer info: flyer 2017 rmeesters nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.