Eelke de Boer op 4 uit 4!

In de vierde ronde haalden we met 11,5 uit 18 onze beste score tot dusverre.

Zeker zes van onze jongens hebben nog alle kans op een topklassering.
De meiden hebben het wat zwaarder, maar iedereen doet uitstekend zijn best. Hieronder vatten we de partijen van vandaag kort samen en schetsen we de stand van zaken.

U18
Max Warmerdam boekte zijn tweede overwinning op rij en heeft nu met 3 uit 4 weer aansluiting gevonden. Zijn tegenstander vandaag begon mee te blitzen in tijdnood en blunderde. Feline Waardenburg verloor vandaag helaas. Ze speelde eigenlijk prima, maar was niet slagvaardig genoeg op het beslissende moment.

U16
Lucas van Foreest en Liam Vrolijk wonnen vandaag allebei een lekkere partij en zitten er met 3,5 uit 4 goed bij. Robby Kevlishvili won ook overtuigend en volgt met 3 uit 4. Tyro Bekedam verloor helaas in een vlijmscherpe partij, maar het was boeiend gevecht. Met 50% tegen gemiddeld 2298 zit hij prima in zijn toernooi. Oele Dijkhuis heeft zijn draai nog niet gevonden en verloor vandaag. Zijn hyperagressieve stijl komt op dit internationale niveau minder goed uit de verf. Robin Duson had verreweg de langste partij van de dag en won knap. In een dame-eindspel werden op een gegeven moment de dames geruild, beide spelers promoveerden en er ontstond opnieuw een dame-eindspel. Uiteindelijk gaf de pluspion de doorslag. U14 Eelke de Boer heeft nog altijd een schitterende 100% met zijn vierde overwinning op rij. Toen ie nog wat jonger was, speelde hij vaak nogal wisselvallig, maar zijn spel wordt steeds stabieler. Siem van Dael herstelde keurig van de nederlaag van gisteren en volgt op 3 uit 4. Rembrandt Bruil heeft het even wat zwaarder en verloor vandaag. Marrit Adema had vandaag helaas een bye, maar heeft nog genoeg ronden om te laten zien wat ze kan.

U12
Khoi Pham ging te vroeg in de aanval en ging onderuit. Het was beter geweest om eerst de ontwikkeling te voltooien. Eline Roebers heeft de smaak te pakken en won haar tweede partij op rij. Ze zette haar ontwikkelingsvoorsprong keurig om in aanval. Kavya Raulji kwam hoofdschuddend naar me toe: helaas verloren. Het stukoffer van haar tegenstander was eigenlijk niet correct, maar bleek in de praktijk toch gevaarlijk.

U10
Yichen Han won vandaag een eindspelletje en heeft met 3 uit 4 de weg omhoog ingeslagen. Machteld van Foreest was als eerste klaar met een makkelijke overwinning. Manasvita Basa miste een winstkans, verloor een kwaliteit, maar hield nog knap remise.
Blog #4

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.