Karpov opent 5de BASAMRO Internationaal Jeugdschaaktoernooi

Rotterdam schaakstad: Anatoly Karpov en wethouder Adriaan Visser openen op 23 september het 5de BASAMRO Internationaal Jeugdschaaktoernooi.

In het weekend van 23 en 24 september wordt in het Rotterdamse Maritiem Museum de lustrumeditie van dit prestigieuze toernooi verspeeld, met 4 deelnemende teams: uit Moermansk, Rotterdam, Sint-Petersburg en Ile-de-France. U bent van harte uitgenodigd bij dit evenement aanwezig te zijn.

Ook het randprogramma is bijzonder: Machtelds oudste broer Jorden van Foreest (18), Nederlands kampioen en ’s lands jongste grootmeester ooit, zal een simultaan spelen tegen een selectie van Rotterdamse schoolkinderen en een blind simultaan met museumbezoekers, terwijl de legendarische oud-wereldkampioen Karpov een masterclass zal verzorgen voor Rotterdamse schaakliefhebbers.

Maar eerst verricht hij de opening samen met wethouder Adriaan Visser, die onder andere sport in zijn portefeuille heeft. Het succes van het toernooi is voor Aart van der Basch, directeur van BASAMRO Logistics Group uit Rhoon, de aanleiding om een bijzonder Rotterdams initiatief te lanceren: de oprichting van een stichting die zich inzet om meer kinderen op Rotterdamse basisscholen aan het schaken te krijgen. Hierover wordt u in een apart persbericht later verder geïnformeerd.

Op verzoek is er de mogelijkheid van een een-op-een-moment met Anatoly Karpov. Hij is uiteraard te bevragen over het BASAMRO-toernooi, over schaken in het algemeen, maar in zijn hoedanigheid van Russisch volksvertegenwoordiger (Karpov is sinds ‘11 lid van de Doema) zou u hem kunnen ook interviewen over
Russisch-Nederlandse/Europese aangelegenheden.

Programma 23 september:

10.00 -12.30 Simultaan Jorden van Foreest, georganiseerd door Stichting het SchaaKKasteeL

13.00 Opening door Anatoly Karpov en Adriaan Visser

13.30 Start toernooi

13.30 Persbijeenkomst lancering Stichting Rotterdam Schoolschaken

14.00-16.00 Interviews Karpov

14.00-15.00 Blind simultaan Jorden van Foreest met museumbezoekers

Programma 24 september

9.00-17.00 Toernooi

14.00-16.00 Masterclass Anatoly Karpov

17.00 Prijsuitreiking

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.