Schaaktafels in parken

Twee weken geleden heb ik mijn online petitie www.petities24.com/schaaktafels gelanceerd voor schaaktafels in parken en deze is o.a. getekend door Susan Polgar, Hikaru Nakamura en onze eigen Jorden van Foreest. Doelstelling voor mij is dat meer kinderen, maar vooral ook meer meisjes, in aanraking komen met het schaken. Dat is denk ik ook een van jouw doelstellingen. Vorige week was ik live in de radio-uitzending bij RTV Utrecht (te beluisteren vanaf minuut 18): www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/radiomutrecht/utrecht-komt-thuis/20170911-1800/

Het AD heeft een aantal artikelen geschreven over mijn initiatief: www.ad.nl/utrecht/steun-van-ver-over-de-grens-voor-schaaktafels-in-het-menaacute-ximapark~ab5be0b4/

Conclusie is dat de online petitie heeft gewerkt, er zullen schaaktafels gaan komen in het Máximapark in Leidsche Rijn. Samen met de gemeente en met de Parkraad zullen we bekijken wat/waar exact geplaatst zal worden. Ik hoop dat meer parken zullen volgen, zo ook dat meer scholen in de regio zullen overgaan tot het plaatsen van schaaktafels op hun schoolpleinen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.