Het ijs is gebroken voor Almere 1

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de eerste speelronde van de KNSB. Dit jaar helaas maar met 1 team. Nou, niet helemaal, want de jeugd had zaterdag ook een KNSB-dag.

De senioren¬†speelden hun eerste match thuis tegen Caissa 4. Nadat Ton Sprong de nieuwe regels van het huidige jaar had uitgelegd waren de partijen gestart. Echter komen Diederic ‘t Hooft en Roel Duin pas na een halve opening geblitzt te hebben erachter dat de klok niet aangezet was. Hoe werd dit opgelost met de 30 seconden increment? Er werd gekozen voor een pragmatische oplossing: de stukken werden in de beginstelling gezet de klok aan en de zetten op het notatieformulier werden opnieuw uitgevoerd.

Al snel in de match kwam er een tussenstand van 2-2 op het bord. Frans verloor, Richard en Diederic speelden remise en Martin Heijlman won. Martins partij was erg leuk vanwege de interessante stukkenverhouding drie stukken tegen de dame.¬†Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.