HSG1 verliest in Apeldoorn

Afgelopen zaterdag 16 september startte de KNSB-competitie. HSG 1 speelt dit seizoen in de 2e klasse B die met een gemiddelde rating van 2139 de sterkste groep is in de 2e klasse.

Als teamleider zag ik een ruime tijd geleden al een voorlopige indeling. Veel later worden de spelers pas doorgegeven door de clubs. Het is dus altijd maar afwachten hoe sterk de groep wordt. In die voorlopige indeling ging ik er van uit dat we begonnen met een thuiswedstrijd, want we hadden lotingsnummer 4 en zoals ik geleerd heb als indelingsdeskundige speelt 4 tegen 7 in de eerste ronde. Mijn spelers en St. Aloysius College had ik hierover ingelicht.

Maar nadat ik de competitiegids ontvangen had, zag ik tot mijn stomme verbazing dat we begonnen met een uitwedstrijd!! In de paringstabel van de KNSB was ronde 1 verschoven naar ronde 9 en de overige rondes één ronde naar voren gehaald. Navraag bij de KNSB leerde mij dat ze dat al 20 jaar zo deden, omdat er wel eens een gezamenlijke slotronde is, en dan heeft iedereen evenveel uit- en thuiswedstrijden! Ook sluit dit paringsschema beter aan bij regionale bonden die op zaterdagen met een groep van 8 teams spelen. (Je wilt dan als club niet met extra zaalhuur opgezadeld worden.)

Als invaller voor Hans Böhm, die zich keurig netjes ruim van tevoren had afgemeld, had ik Vincent Pandelaar gevraagd en die kon wel spelen, maar had ‘s avonds wel verplichtingen in de buurt van Hilversum. Toen we dus toch geen thuiswedstrijd hadden, maar in Apeldoorn moesten spelen, moest Vincent helaas afzeggen. Een andere invaller was niet snel gevonden. Op 16 september zijn er nog altijd spelers op vakantie. Uiteindelijk had Gerard Wagenaar wel tijd om te spelen. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.