KC1 begint seizoen met een nederlaag tegen HMC

Zaterdag 16 september 2017 mochten we het seizoen beginnen met een thuiswedstrijd tegen HMC Den Bosch. Niet in het vertrouwde Denksportcentrum aan het Spaarne, maar in buurtcentrum De Schakel. Na de zegetocht van vorig seizoen was het de vraag hoe we ervoor staan. Zou de selectie van de landskampioen intact blijven? Jasel Lopez heeft zich geplaatst voor KC1 ten koste van Max Kerkvliet. En onze topscoorders van vorig seizoen? Ze zijn allemaal weer te bewonderen in Haarlem, behalve…..coach en kampioenenmaker Robbie O te H. Op je hoogtepunt stoppen. Alleen de hele groten kunnen het. Rob Duijn heeft de ondankbare taak om de onvervangbare te vervangen. Kampioen is één, maar kampioen blijven is……..

De eerste horde was HMC Den Bosch. Een tegenstander waar we een positieve balans tegen hebben. We misten echter Wouter Spoelman en Ilias van der Lende. Bij KC lopen ondertussen behoorlijk wat talenten rond. KC2 bestaat al voor 50% uit jeugdspelers! De keuze viel op Edwyn Mesman die zich het afgelopen jaar zeer goed ontwikkeld heeft met de CM titel als beloning (tot nu toe). De andere invaller was de coach zelf. Het zou de wedstrijd worden waarbij de invallers doorslaggevend zouden zijn (in negatieve zin).

De wedstrijd dan: Op bord 3 speelde Q tegen een GM. Normaal geen probleem voor “the wall”. Op onverklaarbare wijze pikte Q een vergiftigde pion en kon eigenlijk gelijk opgeven. Spartelde nog wat tegen, maar moest al snel capituleren. Kopman Loek was vorig jaar de enige die verloor tegen HMC en kreeg nu weer dezelfde tegenstander. Deze revanche mogelijkheid greep hij grootmeesterlijk aan en liet een strakke overwinning volgen. Naast hem zat Mig, de topscoorder van de meesterklasse van vorig jaar, tegen Twan Burg. Meestal een prettige tegenstander voor Mig, maar nu vervlakte de partij al vrij snel en werd de remise marge nergens doorbroken. Op  6 zat Christov. De man kan verschrikkelijk goed schaken, maar in deze partij was de inspiratie ver te zoeken. Op het moment dat het lastig werd liet hij zien dat de partij onder controle was en dat hij nooit in gevaar was, remise. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.