MSV 1 wint van Almelo

MSV 1 is de nieuwe competitie goed begonnen. Na de promotie wordt het natuurlijk zwaarder, maar Fokke is terug en Bas Dudink is nu van de partij, dus het team heeft een goede basis. De eerste wedstrijd ging tegen het eveneens gepromoveerde Almelo en werd gespeeld in de oude locatie Oasis, waar het eerste graag wilde blijven spelen en waar tegenstanders ook graag komen.

Toen ik om drie uur kwam kijken was er nog weinig aan de hand. Daarna vielen er een paar beslissingen. Bas Dudink won opeens een stuk en het was gelijk afgelopen.Een fijn debuut en later bleek dat dit punt hard nodig was. Roel won twee pionnen en ging herhaling van zetten uit de weg met een dameoffer. Dat bleek correct te zijn en niet veel later kon de tegenstander opgeven. Dat was een voorsprong van 2,5-0,5 aangezien teamcaptain Micha inmiddels remise overeen was gekomen. Vervolgens won Fokke zijn partij. Dit was een erg spannend duel met vele tactische complicaties, maar de tovenaar uit Kuinre had het allemaal goed berekend.

Het was toen al duidelijk dat MSV ging winnen, want Menno, die wegens verhuizing inviel voor Richard, stond drie pionnen voor, Rienk stond ongeveer gelijk, Bas ook en Dennis stond ook prima. In de tijdnoodfase gaf Dennis remise, zodat het 4-1 werd. Na de tijdcontrole ging er helaas het een en ander mis bij Bas de Boer, die om onduidelijke redenen in een dame-eindspel de dames afruilde en vervolgens in een pionneneindspel op tempo werd uitgetikt. Rienk hield het op remise, er was niet door te komen. Daarmee was de zege binnen. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.