Update: Ivanchuk-Wei Yi en Van Foreest-Adhiban in Hoogeveen Matches

HOOGEVEEN – De deelnemers aan de schaakmatches in Hoogeveen zijn bekend. Van 21 tot en met 26 oktober speelt wereldtopper Vasily Ivanchuk in het Hoogeveense raadhuis tegen wereldtalent Wei Yi uit China. Het Nederlandse toptalent Jorden van Foreest komt uit tegen de sterke grootmeester Adhiban Baskaran uit India.

De Oekraïener Vasily Ivanchuk is al dertig jaar een wereldtopspeler en weet nog steeds regelmatig het publiek te verrassen met zijn eigenzinnige gedrag en briljante vondsten op het bord. De 18-jarige Wei Yi wordt sinds enkele jaren als een mogelijke opvolger van wereldkampioen Magnus Carlsen gezien en heeft al diverse grote toernooien gewonnen.

Het grote Nederlandse talent Jorden van Foreest, nu ook 18 jaar en vorig jaar al nationaal kampioen, komt uit tegen één van de grootste exponenten van het huidige Indische schaak, Adhiban Baskaran. Adhiban is een innemende persoonlijkheid die aan het begin van dit jaar iedereen verraste met een derde plaats in het Tata Steel toernooi.

Het toernooi heeft een financiële injectie gekregen van een groep van 32 lokale ondernemers, die onder de naam Corps 32 een bijdrage leveren aan het evenement.

De matches worden dagelijks vanaf 14.00 uur gespeeld van zaterdag 21 tot en met donderdag 26 oktober. Gelijktijdig vindt een sterk open toernooi plaats in het Hoogeveense raadhuis. Dat begint op zaterdag 21 oktober en eindigt op zaterdag 28 oktober (9 ronden). Voor dit toernooi hebben zich op dit moment al de grootmeesters Abhijeet Gupta (de winnaar van vorig jaar), Sipke Ernst, Roeland Pruijssers en Sahai Grover (evenals Gupta afkomstig uit India) aangemeld.

Op dezelfde dagen als het Open toernooi vinden ook twee amateurtoernooien plaats, het ene ‘s ochtends en het andere ‘s middags.

Voor overige informatie kunt u terecht op onze website: www.hoogeveenchess.nl.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.