2B: HSG-Kennemer Combinatie 2 : 2-6

Het was te verwachten: de twee sterkste spelers van HSG 1 waren verhinderd en dan spelen tegen de reserves van regerend Nederlands Kampioen, Kennemer Combinatie 2, dat wordt een zware dag.

Op alle borden hadden we professor Arpad Elo tegen, maar er werd op ieder bord flink gestreden en na een uur spelen zag het er helemaal niet slecht uit. Zoals zo vaak gaat het niet om het eerste uur maar om het laatste uur, waarin sterkere spelers vaak nog toeslaan.

Zelf was ik als laatste klaar en heb daarom ook niet veel van de andere partijen gezien, maar ik doe toch een poging.

Toen ik bij Herman keek, vroeg ik mij af waar zijn dame was gebleven? Enkele zetten later stond Herman mat, 0-1. Ernst Jos bestreed zijn tegenstander met de Russische opening, die bekend staat om zijn hoge remise marge. Ernst verloor ergens een stuk en de partij, 0-2. Pascal vond het een hele eer om aan bord 1 te mogen spelen en bood moedig weerstand, maar toen ik zag dat hij nog maar weinig tijd had, wist ik het eigenlijk al, 0-3.

Bart speelt al jaren voor HSG 2 met het SGS-speeltempo, net zoals bij de interne competitie. De 40-zetten regel is hierbij inmiddels al vele jaren afgeschaft. En dan is het wel even wennen dat je 1½ uur plus 30 seconden per zet hebt voor 40 zetten. Dat je er daarna nog een half uur bij krijgt, geldt natuurlijk alleen als je die 40 zetten ook gehaald hebt. Dat had Bart niet helemaal goed begrepen (alhoewel dat toch wel gecommuniceerd was), en ging door de vlag in de veronderstelling dat hij er nog 30 minuten bij kreeg, 0-4.

Lees verder op de website van HSG. 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.