Meesterklasse: LSG-Voerendaal 7-3 (met partijen)

Een thuiswedstrijd tegen Voerendaal heeft als groot voordeel dat je niet helemaal naar Zuid-Limburg hoeft te reizen. Het nadeel is dan weer dat Jan niet kan reserveren bij het uitstekende restaurant De Post in Klimmmen, zoals hij zelf al schreef in het vorige verslag. Jan slaagde er echter in een heel behoorlijk alternatief te vinden. Daarover later meer.

LSG – Voerendaal werd vooruit gespeeld ivm de EuropaCup. Het was dus de enige wedstrijd in het Denksportcentrum, maar er waren gelukkig wel de nodige supporters op de been.

De voorlopige deelnemerslijst van de Europacup is inmiddels bekend. Het toernooi lijkt me name in de top wat minder bezet dan de afgelopen jaren. Alhoewel een team met Giri op bord 5… LSG is de enige Nederlandse vertegenwoordiger en de top 10 lijkt haalbaar. Wellicht kan de negende plaats worden verbeterd?

Over naar de wedstrijd. Het was een heuse topper, want zowel LSG als Voerendaal hadden de eerste wedstrijd ruim gewonnen. LSG miste wederom Predrag Nikolic en speelde dus met dezelfde spelers als de eerste wedstrijd tegen SISSA. Voerendaal miste ook nu weer de Duitse basisspelers Seel, Stomberg en Braun.  Net als in de gewonnen wedstrijd tegen Groningen, waren Mundorf en Bachaus de invallers. Deze keer deed Tereick mee i.p.v. Zimmermann. Verder werd Stark vervangen door Rezasade.Wederom lukte het auto van onze tegenstanders niet op tijd achter het bord plaats te nemen. Een file rond Den Bosch was deze keer de oorzaak. De regel is dat in geval van overmacht de scheidsrechter op tijd gebeld moet worden. Die had echter geen mobiel (bij zich)! Zou hier ook iets over in de reglementen zijn opgenomen? Er werd pas om iets voor het aanvangstijdstip van 1 uur gebeld naar het Denksportcentrum.  Gelukkig bleken de tegenstanders uiteindelijk slechts een kwartiertje te laat.

Lees verder op de website van LSG.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.