Spassky’s hebben het weer in eigen hand, Spassky’s – Pallas, 7 oktober 2017


Op de dag dat het Nederlandse elftal het verschil in doelsaldo ten opzichte van de Zweden aanzienlijk hoopte te verkleinen, teneinde de kansen op WK-kwalificatie weer in eigen hand te krijgen, kwamen niet onze voetballers in oranje tricots, maar wel de Spassky’s weer helemaal terug in de competitie. Dit mede dankzij onze tegenstanders van de volgende ronde in en uit Zwolle. Ofschoon wij al onze stadsgenoten het allerbeste gunnen, is de consequentie van de dikke nederlaag die Staunton aldaar leed namelijk dat we weer langszij zijn gekomen van het enige team dat we niet meer in een onderlinge confrontatie kunnen terugwijzen. Slechts het risico van een ongelegen 8-0 in de slotronde door Staunton (dat dan tegen Pallas speelt) rest.

Spassky’s-Pallas was een wedstrijd zoals we er al vele hebben gespeeld: nul, één of twee matchpunten, het leek lang alle drie een optie. Vandaag vielen voldoende kwartjes de goede kant op, zoals er in april van dit jaar tegen dezelfde tegenstander net één te veel de foute kant optolde. Twee matchpunten nu dankzij de kleinst mogelijke zege, toen de inverse daarvan.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.