1B: HWP Haarlem-Zukertort Amstelveen 6,5-3,5

De tweede ronde brengt onze eerste thuiswedstrijd. Tegen Zukertort Amstelveen. En daar bewaren we warme herinneringen aan, want twee jaar geleden bij het debuut in de eerste klasse wonnen we. En toen met twee invallers, nu zijn we sterker dan ooit. Daarnaast blijkt hun kopman ook nog eens afwezig en dan zijn we aan onze stand verplicht te winnen.

Er zijn twee factoren die van invloed kunnen zijn op het verloop van de wedstrijd: hoe gaan onze mannen om met de verplichte ‘toiletbandjes’ en hoe verwerkt Max zijn heel recent verworven status van grootvader!

Allereerst. Proficiat Max. En we hebben na afloop natuurlijk op de kleine Merbis gedronken. Maar Max is in een veel te vredelievende bui daardoor. Het kost hem een puntje, maar wie maalt erom?

De toiletbandjes dan. Alleen tegen het nuttigen van een consumptie kun je in het Denksportcentrum een plasje plegen. Of voor dat plasje 2 euro betalen en een consumptiebon krijgen. Tsja. Een hoop gedoe voor die twee mannen die hun eigen brood meehebben en een flesje water op het toilet vullen. Enno en Harry (HWP II) zijn principieel tegen en verkondigen dat luidkeels, maar schikken zich maar in hun lot. Een mens moet zo nu en dan toch zijn behoefte doen en je kan ook moeilijk je team in de steek laten. Zij buigen hun ongenoegen trouwens goed om in een overwinning.

Ik vermoed dat een paar rechtlijnigen in HWP I zich ook ergeren aan het verplichte brandmerk, maar ze scoren er ook lustig op los. Ik denk dat het een goede prikkel is! Ondergetekende is tot laat bezig met zijn eigen partij, maar ziet het aantal bordpunten gestaag groeien.

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.