3A: Het Kasteel-BSV Bennekom 3-5

BSV Bennekom heeft in de derde ronde met 5-3 gewonnen van Het Kasteel. In Wijchen kwam de zege geen moment echt in gevaar. Eigenlijk had de uitslag hoger moeten en zeker ook kunnen uitvallen. Het Kasteel speelde namelijk met invallers voor de toppers Stefan Bekker en Erik van den Dikkenberg. BSV staat na drie ronden op de derde plaats in 3A.
BSV Bennekom kwam in Wijchen met wat tactische opstelling achter de borden. Martin Markering werd op bord 1 geposteerd en kopman Hotze Tette Hofstra verhuisde naar bord 3. Martijn Pauw werd met wit onderin geposteerd, evenals als de veertienjarige Rembrandt Bruil. En de opzet van de teamcaptains pakte achteraf goed uit, al vielen er wat onnodige remises.
Noël Bovens kwam al na ruim twee uur en een vijftien zetten met de vraag of hij remise mocht aanbieden. Vervangend teamcaptain Ed de Beule ging schoorvoetend akkoord. In het vervolg kwam BSV er steeds beter voor te staan. Hotze Tette Hofstra verdiende een kwal, zowel Martijn Pauw als Martijn Bakker en ook Rembrandt Bruil keken tegen mooie stellingen aan. Martin Markering had een stuk tegen een pion te pakken. Er was toen ruim drie uur gespeeld.

En het werd nog mooier. Martijn Bakker won na drie-en-een-half uur. Hij dacht veel beter te staan op het moment dat zijn tegenstander een stuk in de aanbieding deed. Met een stuk meer werd het allemaal veel makkelijker. Ondertussen had John Riksen de dame tegen toren en paard te pakken. Hij speelde weer een prachtige strategische partij. Het zag er in het begin wat onorthodox uit, maar zijn tegenstander kreeg geen kans (0,5-2,5).


Na bijna vier spelen bereikte Hotze Tette Hofstra remise. Hij offerde een pion en won een kwaliteit. De tegenstander hield wel initiatief. Hofstra had veel gammele pionnen. Tegenstander Willem van Berkel dwong remise af door zetherhaling. Martijn Pauw voegde een punt toe aan de score. Hoewel hij zelf vond dat het wat moeizaam ging, speelde hij zijn tegenstander van het bord. Misschien dat het hier en daar wat sneller had gekund. Ed de Beule wist lang de sterke Jermo Kooymans partij te geven, maar ergens miste hij de kans op een gelijkspel en ging het jammer genoeg toch mis (2-4).
Er restten nog twee partijen en het kon niet meer fout gaan voor de Bennekommers. Rembrandt Bruil speelde de opening en het middenspel keurig. Een loper was veel sterker dan het paard van de tegenstander. Ergens ging het mis, want het verzandde alsnog in remise. Dat resultaat bereikte uiteindelijk op bord 1 ook Martin Markering. Het zag er lang goed uit, Wellicht hield Markering het onnodig gecompliceerd en dus moest hij in remise berusten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.