SISSA-BSG 6,5-3,5

Wat zal BSG gebaald hebben toen ze er bij aanvang van de wedstrijd achter kwamen dat alle borden bezet waren! Tegen HMC gaven we nog een cadeautje weg, maar we zijn ten slotte geen sinterklaas… Wij wisten van te voren dat we het bij deze wedstrijd moesten doen zonder onze sterspeler en aanstaand wereldtopper Jorden van Foreest. Tegenwoordig neemt hij niet alleen SISSA op sleeptouw, maar neemt hij daarnaast ook Nederland op sleeptouw bij het EK landenteams! Waar alles er bij de vorig wedstrijd nog zo onprofessioneel aan toe ging, was dit nu een heel ander verhaal, want behalve een volledig team was er deze keer ook een professionele scheidsrechter aanwezig in de vorm van Aart Strik. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt in het hoge noorden.
Laten we eens kijken wat er zoal op de borden gebeurde. Simon had deze keer eer om als eerste klaar te zijn. Hoorde hij zojuist iets over sinterklaas?! Wellicht inspireerde dit hem zelf in de oude goedzak te transformeren. Een matig getimede lange rokade leidde een vliegensvlug einde van de partij in na Pxf7!. Een persoonlijk drama voor Simon die nu hopelijk tot op het bot gemotiveerd is om deze valse start van het seizoen te repareren. Hij zei dat hij zich uitstekend voelt hier in Groningen, dus ik zou niet weten wat hem tegen zou moeten houden! Gelukkig was er geen noodzaak om Simon na afloop de zwartepiet toe te spelen (sorry, ik kon het niet laten…), want zijn teamgenoten deden het uitstekend!

 Zelf was ik als tweede klaar. Ik mocht tegen een Spaanse tegenstander waar ik nog nooit van gehoord had. Wanneer ik mijn tegenstander niet ken probeer ik altijd aan de hand van de opening in te schatten wat zijn rating ongeveer is. Tegen mijn Grunfeld speelde hij een zijvariant van een zijvariant, waarschijnlijk zal die dus een rating van 2450 hebben dacht ik zo. Dat zou zomaar eens een zware middag kunnen worden. Maar dat werd het niet! Ik offerde een pion richting het einde van de opening, waardoor ik meteen in een fantastisch eindspel terecht kwam. Een remiseaanbod werd geweigerd, een kwaliteit werd geofferd en mijn a-pion werd gepromoveerd. Een heerlijk puntje.

 

Lees verder op de website van SISSA.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.