1B: UVS-HWP Haarlem 5,5-4,5

Om twaalf uur in Nijmegen moeten schaken en dan door Google het bos worden ingestuurd. Het overkwam Jaap en dus ook Adam. Ze wisten de schade tot een kwartiertje te beperken maar prettig is het niet, zowel voor hen als hun teamgenoten. Of het ook punten kost, zullen we bij gebrek aan de counterfactual nooit weten, maar feit is wel dat we altijd goed aan de topborden scoren en nu aan de eerste zes borden geen enkel winstpunt konden scoren. En daar zaten aan onze kant maar liefst vier 2300+ spelers.

Lange tijd ging het nog gelijk op. Indra viel in een van de valkuilen van de tegenwoordig populaire  London, en op zet tien kwam al Lxh7+. Wonderbaarlijk genoeg kreeg hij nog een eindspel op het bord, waarin voor de vorm nog wat mocht worden gesparteld.

Ook Jan-Willem mocht met zijn koning aan de wandel, en het zag er bepaald eng uit, maar hij had wel wat spel, en kwam na afloop met zijn tegenstander tot de conclusie dat remise een terechte uitslag was.

Pieter, aan bord een, kon het niet bolwerken tegen de sterke Jaap Houben. Een gemiste kans, een gemiste zet, en het was eigenlijk al klaar. We konden wel wat terugdoen. Collin speelde weer een prima pot, en zette zijn tegenstander, in een eindspel met loperpaarvoordeel, met fijne en kleine zetjes steeds verder onder druk. Een punt kon niet uitblijven, ditmaal door tijdsoverschrijding. Collin is nu  topscorer met 100%.

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.