2D: Zukertort Amstelveen 2-Eindhoven 3-5

Na het goede resultaat tegen Pion Groesbeek wilden we tegen Amstelveen de goede lijn doorzetten. Amstelveen, een van de zwakkere teams in deze poule, had het ondanks veelvuldig gebruik van invallers heel goed gedaan tot nu toe.

Ik kwam in een mij onbekende variant terecht, maar na lang nadenken kwam ik toch met voordeel uit de opening. In het vroege middenspel besloot ik van een al eerder geplande voortzetting af te wijken omdat ik een bepaalde variant niet duidelijk vond. Achteraf bleek die variant wel goed te zijn voor mij en had ik meer moeten vertrouwen op mijn intuïtie. De zet die ik speelde was niet goed vanwege een voor de hand liggende tussenzet. Hierdoor kwam ik plotseling minder te staan. Gelukkig had mijn tegenstander niet door dat hij zonder enig gevaar op winst kon spelen. Wellicht werd ik geholpen doordat mijn tegenstander tijdens de wedstrijd kreeg ingefluisterd dat hij tegen een voormalig Nederlands kampioen speelde (ik ben inderdaad in 1988 Nederlands kampioen correspondentieschaken geweest). Hoe dan ook, ik deed net of ik teleurgesteld was toen mijn tegenstander remise door zetherhaling inzette. In werkelijkheid was ik blij dat ik er zo goed vanaf kwam. ½ – ½.

René speelde een uitstekende partij nadat hij in de eerste twee ronden geen loon naar werken had gekregen. Met mooi positioneel spel werd zijn tegenstander zoekgespeeld. Met opzet koos hij niet voor de snelste, maar voor de meest zekere winstweg. Dat getuigt van ware teamgeest. ½ – 1½.

Lees verder op de website van Eindhoven.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.