3C: Amsterdam West-BSG 2 : 3-5

Afgelopen zaterdag was Amsterdam West, medekoploper en dus medekandidaat voor promotie in klasse 3C, onze opponent. BSG 2 won de topper in Amsterdam met 3-5.
Al vrij snel konden we aan twee borden de winst inboeken. Tom (7) had met de ruilvariant in het Spaans na de vertraagde opmars van zijn d-pion van d3 naar d4 een duidelijk voordeel bereikt en kon na een blunder van zijn tegenstander met zijn f-pion promoveren.
Yme (2) verraste tegenstander Wim Helmers in de Benoni met het schijnoffer …Pxe4 gevolgd door …f5. Na het antwoord Lg5 volgde een afwikkeling, die leidde tot een paardeindspel. Oppervlakkig leek remise het resultaat te worden, maar Yme had dieper gerekend en bracht zijn tegenstander met kleine verrassingen onverwachts snel tot overgave. Een hoopvol begin, maar aan twee van de zes overgebleven borden waren de vooruitzichten minder rooskleurig. Timon en Coen(3) werden in de verdediging gedwongen en wisten op de beslissende momenten niet het juiste antwoord te vinden.
Lees verder op de site van BSG. Met partijfragmenten.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.