1B: DSC 1 – HWP : 4-6

Over voorbereiding

De voorbereiding op een externe wedstrijd is altijd een moeilijk ding. Na onze eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen, speelden we afgelopen zaterdag tegen de medekoploper HWP Sas van Gent. HWP – degradant van vorig jaar – is een ontzettend sterk team en de voorbereiding kan dan cruciaal zijn. De teamvoorbereiding bij DSC was al ruim van tevoren op orde: nog voor de opstelling de deur uit was, was het restaurant ‘s avonds al gereserveerd en werden er al druk plannen gemaakt voor daarna, waarbij een van de voorstellen was om de karaokebar te bezoeken. De details zouden later nog wel ingevuld worden, maar de intentie was alvast goed!

Dan resteerde dus enkel nog de individuele voorbereiding. Er zijn natuurlijk eindeloos veel manieren om je voor te bereiden op de komende wedstrijd. Deze zijn grofweg te verdelen in drie categorieën: schaaktechnisch, mentaal en fysiek. Wat de beste manier is om voor te bereiden, is voor ieder persoon verschillend. Het mooie is dat deze verschillen ook daadwerkelijk tot uiting zijn gekomen in de individuele voorbereidingen van ons team.

Lees verder op de website van DSC.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.