Workshops Yochanan Afek op de vrijdagavond in Utrecht

Sinds 2007 geeft Internationaal Meester Yochanan Afek jaarlijks een serie schaaktrainingen / ‐workshops in het Rode Kruisgebouw aan de Koningsweg 2 in Utrecht, het thuishonk van schaakvereniging Moira‐Domtoren. Ook dit seizoen staan er weer 5 leerzame en inspirerende trainingen op de vrijdagavond op het programma! Wil jij ook meer inzicht in je spel krijgen en sterker leren schaken? Geef je dan snel op  door een mailtje te sturen naar afekchessutrecht@gmail.com

Ter info: Yochanan neemt ook zijn nieuwste boek “Extreme Chess Tactics” mee (20 euro). Voor geïnteresseerden een mooie gelegenheid een (gesigneerd) exemplaar te bemachtigen!

foto: Jeroen Bollaart

 Data:

 1. vrijdag 17 november 2017
 2. vrijdag 8 december 2017
 3. vrijdag 23 februari 2018
 4. vrijdag 16 maart 2018
 5. vrijdag 6 april 2018

Info:

 • Maximumaantal deelnemers: 15
 • De workshops beginnen om 19:45 uur en zijn rond 22:30 uur afgelopen.
 • Eerst kopje koffie of thee wordt aangeboden door SV Moira‐Domtoren.
 • De kosten voor het ‘totale pakket’ van 5 trainingen zijn 75 euro (t/m 20 jaar: 50 euro). Kosten voor deelname aan een losse workshop zijn 20 euro.
 • De workshops zijn in het Engels. Voor mensen die moeite hebben met Engels, kan Yochanan de meeste schaaktermen wel vertalen.
 • Thema’s: eindspelen, tactiek en analyse van partijen van één van de deelnemers.
 • Er is geen ratinggrens voor de deelnemers. Er wordt rekening gehouden met schakers van uiteenlopende sterkte.
 • Je krijgt ‘huiswerk’ mee (bijvoorbeeld een A4’tje “maak een aanvalsplan”).

Jeroen Bollaart schreef: “Ik vind de workshops van Yochanan stimulerend door de mix van instructie en anekdote. Aan de hand van partijen die worden ingestuurd door de deelnemers, kan Yochanan algemene principes duidelijk maken. Tegelijkertijd kan hij met veel enthousiasme vertellen over de toernooien, grootmeesters en eindspelcomponisten uit heden en verleden. Hij is van mening dat je je als schaker niet alleen moet bezighouden met techniek en tactiek maar dat je ook je kennis van de schaakcultuur moet vergroten. Los hiervan vind ik het leuk om schaaktraining te krijgen in een groep. Je leert ook van de andere deelnemers en de sfeer is altijd goed.”

aanmelden: afekchessutrecht@gmail.com
adres: Rode Kruisgebouw, Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht info: 06‐45041878 (Tjerk Hacquebord)
route‐info: www.moira‐domtoren.nl

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.