WK Junioren: rustdagavonturen en twee partijfragmenten

Vandaag was er op het WK junioren een rustdag. Maar wat nou rusten, tijd voor lichamelijke activiteit! Een gedeelte van de groep ging een berg beklimmen, wandelend dan. Helaas heb ik daar geen foto’s van, wel weet ik dat ze volgens de app van Ivan 7 kilometer gelopen hebben. Waar ik wel foto’s van heb is van mijn eigen avonturen. Ik ga traditioneel op een rustdag met een fiets ergens heen. Voor vandaag was het plan om naar Oostenrijk en/of Slovenië te fietsen. Bergop geen bezwaar, want dat had ik niet meer gedaan sinds mijn avonturen op de Col du Chat. Het begon goed: ik kon bij het hotel een mountainbike lenen, zonder te betalen dus. Goede service! Ik vroeg nog of ze een slot erbij had, maar dat was niet nodig zei zei. En inderdaad, toen ik even een supermarkt inging en de fiets buiten liet staan stond hij er nadat ik weer buiten was gewoon nog (en ergens op internet las ik ook nog dat het best wel zoeken is als je in Italië een fietsslot wil kopen). Ik had niet tevoren op Google Maps gekeken, want gewoon de borden volgen zou me ook naar de bestemming brengen toch? Helaas bleken de borden alleen naar autowegen te verwijzen… daar had ik geen zin in en na nog wat klimwerk op een lokale berg ging ik maar even weer lunchen in het hotel. Daar zag ik ook nog wat anders.

Morgen spelen Lucas en de Fransman Bilel Bellahcene een serieuze partij tegen elkaar, vandaag hielden ze een snelschaakmatch! Bilel won met ruim verschil, maar hopelijk heeft het hem meer vermoeid dan Lucas.

Terug naar het fietsen. Ik vond na de lunch een fietspad, daarna een bergpad, daarna een mountainbiketrail, dat afwisselend een asfaltpad, graspad en kiezelsteentjespad was, met ook nog sneeuw erop en een behoorlijk hellingspercentage. Dat is beide richtingen op best een uitdaging, maar ik heb het overleefd! En ik kwam zelfs nog een soort van wild dier tegen onderweg.

Lees hier verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.