Peter Svidler 13e deelnemer Tata Steel Masters

Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament bijna compleet

Meervoudig Russisch kampioen Peter Svidler is de 13e speler in de Tata Steel Masters groep van het Tata Steel Chess Tournament. De in 1976 in Leningrad geboren grootmeester maakt al jarenlang deel uit van de wereldtop. Op dit moment staat hij 12e op de wereldranglijst, met een rating van 2763. Zijn hoogste klassering ooit was in 2004, toen hij 4e stond. De 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 12 tot en met 28 januari 2018. In het kader van Tata Steel Chess On Tour spelen de Tata Steel Masters op woensdag 17 januari in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en op woensdag 24 januari in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Het is alweer een tijd geleden dat Svidler te bewonderen was in Wijk aan Zee. Dat was in 2007, het jaar waarin Aronian, Topalov en Radjabov het toernooi wonnen. Svidler won dat jaar onder meer van de toen 16-jarige Magnus Carlsen, die dat jaar zijn debuut maakte in de hoofdgroep. Svidler speelde eerder mee in 1999, 2004 en 2005. De laatste jaren is Svidler ook actief als commentator bij grote toernooien. Hij heeft daarmee een grote schare fans verworven, door zijn humor, schaakkracht en mooie stemgeluid. Het schaken zelf heeft hij daarvoor nooit opgegeven, getuige ook zijn nog altijd hoge klassering op de wereldranglijst.

Op 1 december is het deelnemersveld van de Tata Steel Masters compleet. De 14e grootmeester wordt de speler die op 1 december de hoogst genoteerde speler van de ACP Competitie is met een rating onder de 2750.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.