Jasel Lopez wint 14e Haags Weekendtoernooi

Het Haags Weekendtoernooi, dat vorig weekend georganiseerd werd door SHTV, DD en Haeghe Ooievaar, stond weer ruim in de belangstelling: het toernooi zit de laatste jaren duidelijk in de lift. In de A-groep (44 deelnemers) was vooraf geen duidelijke favoriet aan te wijzen. Toch ging Roger Meng, op rating de sterkste, na vijf ronden aan de leiding met 100%. In de slotronde wist Jasel Lopez, die alleen door een vrije ronde een half punt achterop was geraakt, hem echter in een aanvalspartij te verslaan. Zodoende eindigde Jasel met 5½ uit 6 en werd de eerste speler die van de 14 edities die dit toernooi kende, er twee wist te winnen: in 2014 toonde hij zich ook al de sterkste.
Roger Meng deelde met 5 uit 6 de tweede plaats met Stijn Gieben, gevolgd door Stefan Tabak die als enige 4½ punten behaalde.


De beslissende partij Lopez-Meng in de A-groep

Ook in de B-groep (73 deelnemers) was de strijd spannend: na vier ronden waren er zelfs 7 koplopers met 3½ punten. Van hen wist alleen Maurits Bons de laatste twee partijen te winnen, zodat hij met 5½ uit 6 alleen bovenaan eindigde. Ook voor hem was het een herhaling, al moeten we tot 2007 teruggaan voor zeijn vorige winst van deze groep. De tweede plaats was hier voor Dylan Achuthan, Henk van der Tol en Jaco Arkesteijn met 5 uit 6, gevolgd door Mahesh Patil, Ton van der Zijden en Djad Maes met 4½.


De winnaar van de B-groep in actie

Zie haagsweekendtoernooi.nl voor alle informatie over het toernooi.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.