BSG – LSG Intellimagic 3,5 – 6,5

In navolging van Black Friday hadden we afgelopen KNSB onze eigen Black Saturday. BSG deed heel veel in de aanbieding wat LSG dankbaar aanvaardde.
BSG keek door twee vooruitgespeelde partijen tegen een achterstand aan van 1½-½. Alexander had in zijn vooruitgespeelde partij steeds het initiatief. Rond de veertigste zet won hij een stuk. Tegenstander Casper Schoppen had echter te veel pionnen voor zijn stuk verover en kon remise houden. Frank verspeelde tegen Mark van der Werf op enigszins knullige wijze een stuk en kon meteen opgeven.

Henk van der Poel was in de jaren zeventig de jongste speler van BSG in de hoofdklasse. Nu is hij de nestor van de hele Meesterklasse. (Foto: Frans Peeters)

Zoals gewoonlijk had LSG zijn opstelling flink door elkaar gehusseld. BSG deed hier echter niet voor onder. Zo speelde ondergetekende nog aan een hoger bord dan Nikolic bij LSG. Aan het tweede bord produceerde hij tegen Edwin van Haastert een salonremise waar wijlen Robbie Hartoch jaloers op zou zijn. De spelers konden vrij vroeg naar de bar en de mooiste zetten kwamen in de analyse op het bord.
De volgende witspeler die het snel voor gezien hield was Robert. De Magnus Carlsen-zet 2.Lf4 is geen garantie op voordeel. Als je partijen van Carlsen daarmee ziet lijkt het allemaal zo gemakkelijk. Eelke Wiersma bereikte echter moeiteloos gelijk spel.
Niet veel later had onze Spaanse eerstebordspeler een halfje gescoord. Arthur Pijpers leek heel scherpe bedoelingen te hebben met Lg5, Dd2 en 0-0-0. Maar na …e5 en dameruil had zwart voldoende verdedigingsmogelijkheden.

Lees verder op de website van BSG.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.