1B: HWP Haarlem – DSC Delft 4 – 6

Waar we de vorige ronde nog met 6-4 verloren van HWP, wonnen we deze ronde met dezelfde cijfers van HWP, met het verschil dat het deze keer Het Witte Paard uit Haarlem betrof.
Op de speellocatie in Haarlem troffen we helaas niet DSC3, dat tegen HWP Haarlem 2 speelde; naar verluid omdat hun tweede team zich niet kon vinden in het regime dat in het Haarlemse denksportcentrum gehanteerd wordt. Als eenmalige bezoeker kon ik me daar wel iets bij voorstellen, maar jammer is het wel.
Het werd een middagje met louter overwinningen en nederlagen. De resultaten op bordvolgorde waren als volgt. Op bord 1, bracht Joost een verbetering ten opzichte van een partij die hij meer dan 10 jaar geleden speelde, en hij zag zijn kansen zonnig in. Na een moment van onoplettendheid, kon zijn tegenstander echter een pionopstoot uitvoeren die gelijk erg sterk bleek. Op bord 2, werd David (www.schaakcoaching.nl/) in een variant gelokt die voor hem nieuw terrein was, terwijl zijn tegenstander er ruime ervaring mee had.

Lees verder op de website van DSC Delft.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.