Groninger Combinatie – Kennemer Combinatie 4 – 6

Door het ontbreken van onze Hakkabouter zag teamleider Rob Duijn zich wederom genoodzaakt zichzelf op te stellen en mocht ik daardoor mijn debuut maken als teamleider van KC 1 (vind maar eens iemand…). Rob’s vorige 3 invalbeurten waren geen succes en ook zijn partij tegen David Slagter eindigde in een nul, na een onduidelijk paardoffer van Rob, dat hem eigenlijk geen  compensatie opleverde. Gelukkig werd de stand al snel gelijk getrokken door een bijna vlekkeloze partij van Ilias tegen Bonno Pel. Migouel mocht het met de zwarte stukken opnemen tegen WGM Iozefina Paulet, die na het middenspel de aanval opende op de zwarte koningsvleugel. Die strandde uiteindelijk door een onnavolgbare tegenaanval van Mig, resulterend in damewinst en de partij.Christov probeerde het wel tegen Erik Hoeksema, maar zag   zijn opgerukte pionnen op a3 en b2 uiteindelijk stranden en moest met remise genoegen nemen. Dan Ali, de tovenaar uit Tilburg. In een totaal verloren stand tructe hij tegenstander Baljé, waardoor het mat niet meer te voorkomen was.  De vreugde was echter van korte duur doordat Wouter, weliswaar in tijdnood, geen oplossing kon vinden voor de vernietigende dreiging van de zwarte batterij van tegenstander Werle. Gelukkig hebben we dan nog onze eigen koning Loek. Tegenstander Maurice Schippers weerde zich heel lang, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. De manier waarop is wel vermeldenswaardig. Loek had een pion op f7  en zette een paard op het promotieveld f8 met schaak en damewinst. Schippers gaf niet gelijk op maar zette  na enkele minuten nadenken de klok stil en riep daarbij uit: ik claim de partij vanwege een onreglementaire minorpromotie. Verbazing alom, zeker bij Loek.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.