Wordt Jeroen Dijsselbloem opgevolgd door een schaakgrootmeester?

Komende maandag stemt de Eurogroep over de opvolger van Jeroen Dijsselbloem. Gegadigden konden zich tot vandaag melden om de groep van negentien ministers van Financiën van de eurozone te gaan leiden. Er kan nu gekozen worden uit vier kandidaten. De Portugese minister van Financiën Mário Centeno, de Slowaakse Peter Kazimir, de Luxemburger Pierre Gramegna en de Letse Dana Reizniece-Ozola. Jeroen Dijsselbloem zal zijn termijn tot medio januari uitdienen.

De Letse Reizniece-Ozola behoort bij een kleine centrumrechtse partij. Ze is van haar concurrenten met 36 jaar veruit de jongste. Maar bijzonder is ook dat zij de titel van schaakgrootmeester draagt!

Vorig jaar september besteedde ik al aandacht aan deze Letse. Met een foto van haar en Jeroen. Klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.